Home / archiefcentraal / ruim een miljoen voor sociale initiatieven

ruim een miljoen voor sociale initiatieven

Een aanvraag kan door iedereen worden ingediend, dus ook door groep van particulieren. Per initiatief draagt de provincie maximaal één ton bij op basis van cofinanciering van vijftig of twintig procent. Aan de initiatieven zitten wel een aantal criteria. Zo moet de activiteit bijdragen aan de sociale kwaliteit en moet deze plaatsvinden in Overijssel. Daarnaast moet de activiteit binnen zes maanden na de subsidieverlening starten en binnen twaalf maanden zijn afgerond en moet het resultaat minimaal drie jaar exploitabel zijn.

De bijdrage van de provincie kan zowel voor fysieke als niet-fysieke investeringen dienen. Het bedrag dat de provincie in een project steekt hangt af van de bijdrage aan sociale kwaliteit, de hoogte van bijdrages van andere financiers en het realiteitsgehalte van de exploitatiebegroting. De nieuwe regeling geldt niet voor kulturhusen, woonzorgzones of dorpsplannen bovenop al verleende provinciale subsidies.

De definitie van ‘de sociale kwaliteit’ is opgenomen in de regeling, maar gaat in grote lijnen over eigen kracht, sociale cohesie, maatschappelijke participatie en sociaal-economische zekerheid.

Op www.overijssel.nl/loket/subsidies/subsidies-thema/ is een aanvraagformulier te verkrijgen. De aanvragen worden niet op volgorde van binnenkomst behandeld, maar op volgorde van prioritering. De aanvraag kan niet meer worden gewijzigd na de datum waarop deze is ingediend.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.