Home / archiefcentraal / rioolwater dalfser sloot schoongemaakt

rioolwater dalfser sloot schoongemaakt

Door een storing in een rioolgemaal is in een sloot tussen de Vossersteeg en de Hessenweg (N340) bij Dalfsen-Noord rioolwater terecht gekomen. De gemeente Dalfsen en het Waterschap Groot Salland beginnen vanmiddag met de schoonmaakwerkzaamheden. Dat zal enkele dagen duren. Inmiddels is de storing verholpen en functioneert het rioolgemaal weer goed.

De sloot wordt over een lengte van twee kilometer leeggepompt. Dit vervuilde water wordt met vrachtwagens afgevoerd naar de rioolwaterzuivering Dalfsen. Ook wordt de waterbodem ‘geschraapt’ (gebaggerd), waarmee de sliblaag wordt verwijderd.

Om verspreiding van het vervuilde water te voorkomen, staat een stuw bij de Hessenweg omhoog. Daardoor is de sloot afgedamd en de vervuiling geïsoleerd.

Er is geen sprake van vissterfte. Wel is er stankoverlast in de nabije omgeving, mede door het warme zomerweer. De gemeente en het waterschap raden sterk af eventueel vee te laten drinken uit de sloot. Datzelfde geldt voor het onttrekken van slootwater voor beregening van het land en voor het laten zwemmen van honden.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.