Home / archiefcentraal / regionale bokken winnen bij bokkenkeuring

regionale bokken winnen bij bokkenkeuring

Geitenfokvereniging Avereest en Omstreken hield vrijdagavond 26 juli de jaarlijkse bokkenkeuring aan de Veldweg in Dalfsen.

De jury bestond dit jaar uit de keurmeesters H. Hoekstra uit Marrum en J. van Burgsteden uit Eesveen.

Bij de witte boklammeren werd Michel 174 van E. Schottert uit Giethmen kampioen. Isaq van de familie Kuipers uit Vroomshoop werd eerste bij de toggenburger boklammeren.

Bij de bonte boklammeren werd Maikel 168 van E. Schottert uit Giethmen kampioen. De tweede plaats was voor hier Mark van J. Schuurman uit Dalfsen. Het algemeen kampioenschap ging naar het bonte boklam Maikel 168 van E. Schottert.

Bij de witte bokken werd Gerko 81 van de familie Eikelboom uit Dalfsen kampioen. Peerke van de Nieuwe Eisch van de fam Jansen uit Daarle werd kampioen bij de toggenburger bokken. Reservekampioen werd hier Verkerk van J. Krikken uit Veeningen.

Bij de bonte bokken werd Jordi van ´t wad van de fam Kleinlugtebelt kampioen. Mark W van de familie Eikelboom uit Dalfsen werd reservekampioen.

De verenigingskeuringen zitten er voor dit jaar weer op. Nu volgen er voor de leden van Avereest nog keuringen in Norg en de Nationale keuring in Jubbega.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.