pvda wil af van weesfietsen bij station

Bij het station in Ommen staan de nodige fietsen met lekke banden, zonder zadel en zelfs zonder wielen. Ook staan er nogal wat voertuigen buiten de stalling. “Een aantal weken geleden hebben burgers van Ommen via de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg gevraagd of het mogelijk is om de weesfietsen te verwijderen,” zegt De Jonge. “‘Hier gaan wij niet over, u moet bij de politie zijn’, kregen ze te horen. Daarom hebben ze ons benaderd en wij hebben contact gezocht met de stationbeheerder van NS Stations. We kregen te horen dat de verantwoordelijkheid voor de verwijdering van weesfietsen bij stations bij het gemeentebestuur ligt.”

De Jonge ging zelf ook verschillende keren bij het station kijken en signaleerde veel weesfietsen in en rond de stallingen. “Over een aantal weken starten de scholen weer en dan gaan weer veel kinderen met de fiets naar het station om vandaar met de trein verder te reizen. Om alle fietsen een plek te geven zou het wenselijk zijn dat de weesfietsen verwijderd worden.”

De fractievoorzitter wijst op de gemeente Enschede, waar ze een artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hebben die het mogelijk maakt om weesfietsen weg te halen. Door de fietsen van een zadeldekje te voorzien weet de gemeente Enschede welke fietsen voor de status weesfiets in aanmerking komen. De Jonge wil daarom weten of de APV van de gemeente Ommen ook de mogelijkheid geeft om de weesfietsen te verwijderen en of het gemeentebestuur bereid is om voor de start van het schoolseizoen de fietsen te verwijderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.