Home / archiefcentraal / prijswinnaars genieten op boerderij

prijswinnaars genieten op boerderij

De familie Dekker deed mee aan de actie ‘Doe een Wens’ van Vechtdal Marketing. Hun wens om een boerderij te bezoeken kon werkelijkheid worden door het spontane aanbod van ‘De Boer als Gastheer’. Zij boden een uitgebreid arrangement naar verschillende bedrijven, compleet met overnachting aan.

Vrijdagochtend 12 juli werden de winnaars opgehaald met het nostalgische busje van ‘Love Bugs’. Via mooie routes werden zij de hele dag rondgereden.

De eerste stop was bij de Vechtdalhoeve van de familie Jansen in Arriën. Van hier gingen het per oude tractor met huifwagen op ‘koesafari’, naar de min of meer in het wild levende brandrode koeien. De gasten vonden het prachtig om te zien hoe de koeien in kuddeverband rondscharrelen of liggen te herkauwen. ‘Boerin’ Simone Jansen vertelde enthousiast over de koeien.

Het tweede bezoek was in de buurt van de Lemelerberg bij de De Velshoeve van de familie Grondman. Op deze boerderij werd geluncht in het weiland. Genietend van de vele streekproducten stonden een kleine honderdtal koeien op korte afstand toe te kijken.

Het busje reed weer verder in de richting van Hardenberg om te stoppen bij het hypermoderne melkveebedrijf van de familie Broekroelofs. Bijna alles is hier geautomatiseerd en de koeien worden met een melkrobot gemolken. De koeien kunnen vrij in- en uitlopen naar de stal of het weiland. Zelfs ‘opa’ die altijd voor het voer van de koeien zorgde, was geautomatiseerd. De kinderen die mee waren, mochten rijden op een ‘hele grote’ tractor.

Als laatste ging het busje naar De Varsenerhof van de familie Grootens. De gastvrouw vertelde hoe ze samen met haar man de wijngaard en de fruittuin runnen. Er was weer veel te zien en iedereen kreeg heerlijke aardbeien van eigen bodem te eten.

Daarna was het nog niet afgelopen. Pannenkoekenhuis De Rheezerbelten bood de deelnemers een heerlijke pannenkoek aan. “We hebben echt genoten van deze mooie en interessante dag,” zo riep de familie Dekker in koor. “In het Vechtdal is veel te zien en te beleven bij de boerderijen. We komen hier beslist nog eens terug.” Voor de Dekkertjes volgde daarna nog het verblijf op boerderijcamping ’t Varsenerveld.

Al het aanbod van ‘de Boer als Gastheer’ is te vinden op de website www.deboeralsgastheer.nl .

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.