Home / archiefcentraal / oogstmiddag bij de wheem

oogstmiddag bij de wheem

Landschap Overijssel houdt op zondagmiddag 21 juli van 13.00 tot 17.00 uur bij Natuurinformatiecentrum De Wheem een oogstmiddag. Bij De Wheem is deze middag voor jong en oud wat te doen; demonstraties dorsen met de stok en maaien met de zeis, een kleine streekmarkt, een ijskraam en zitjes in de boomgaard. Proef het landleven in het Reestdal.

De rogge is rijp, het is tijd om te oogsten. Op deze middag zal er op de akker naast de domineeswoning in Oud Avereest hard gewerkt worden. Hier zullen de vrijwilligers van Sallands Landbouwmuseum De Laarman uit Luttenberg het maaien en binden demonstreren, zoals dit in vroegere tijden ging. Bij De Wheem laat ‘Ambach’n van vrogger en now’ het dorsen met de stok zien.

Achter De Wheem wordt op deze dag een kleine streekmarkt gehouden. Er staan diverse kramen met onder andere biologische producten van eigen erf, een imker met honingproducten en een ijskar met heerlijk vers boerenroomijs. Voor jong en oud is er genoeg te zien en te doen. Kinderen kunnen op de streekmarkt hun eigen pannenkoekje bakken. Wil je weten hoe vroeger een springtouw werd gemaakt? Deze middag kan je het bij de touwslager zien en beleven. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Willem Fledderus, winnaar van het Drèents Liedtiesfestival.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.