onze man de tourkaravaan naar het vaste land

Na drie schitterende dagen op Corsica, is de Tour/karavaan vandaag neergestreken op het vasteland. In Nice wacht de renners een ploegentijdrit van 25 vlakke kilometers. Onze man heeft de nodige ervaring met ploegentijdritten en weet dat ook dat dit een vak apart is!

Onze man verteld: “ Het is belangrijk om een goede combinatie van renners te hebben. Met alleen hard- en tijdrijders ga je een ploegentijdrit niet winnen. Goede sprinters zijn bij uitstek renners die dit werk goed aankunnen. Daarnaast is het belangrijk dat de sterkste man, niet harder maar juist langer op kop blijft rijden”.

Niet alleen tegenwoordig wordt er veel werk gestoken in het tegen de klok rijden als ploeg. Bekende namen uit het verleden zijn onder andere: Peter Post met de TI Raleigh ploeg en Manola Saiz met zijn ONCE ploeg. Deze twee mannen stonden bekend om hun ijzeren discipline, als het op ploegentijdritten aankwam.

Vandaag de dag zijn de ogen vooral gericht op de sterke blokken van onder andere team Sky en het Belgische Omega Pharma Quickstep (de huidige wereldkampioen ploegentijdrit).

Wel geeft onze man te kennen dat het nog maar afwachten is of deze ploegen het wel waar kunnen gaan maken. Onze man verteld: “De grote valpartij in de eerste etappe heeft zijn sporen achtergelaten in het peleton. Tony Martin was één van de grote slachtoffers en het is dus maar de vraag of hij met deze verwondingen nog wel de motor kan zijn bij Quickstep. Ook team Sky heeft gehavende renners binnen haar ploeg, onder andere hardrijder Ian Stannard en erkend tijdrijder Geraint Thomas. Een verrassende winnaar vandaag is dus niet uitgesloten”.

Naast de sterke buitenlandse blokken hebben we natuurlijk ook onze drie Nederlandse ploegen nog. Onze man gaat verder:”Voor team Belkin gaat dit een belangrijke dag worden. Het is zaak om met kopman Bauke Mollema zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

Vacansoleil-DCM heeft speciaal voor vandaag twee trainingsdagen gehad, voorafgaand aan de Tour. Dit is vastgelegd en terug te vinden op www.proflavio.nl een echte aanrader om te kijken.”

En last but not least besluit onze man:” Argos Shimano heeft de goede vibe te pakken. Ritwinst, de gele en groene trui om de schouders gehad en een mooie uitvalpoging van Tom Dumoulin gisteren. Een ploeg met veel hardrijders en echte pure sprinters. Misschien wel de ideale combinatie voor de ploeg uit Deventer, om voor een ultieme verrassing te gaan zorgen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.