ommen gaat situatie vechtbrug aanpassen

Nog voordat de bouwvak begint wordt de situatie rond de Vechtbrug in Ommen aangepast. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Het college denkt dat een paar kleine aanpassingen aan de Hessel Mulertbrug genoeg zijn om de verkeersituatie te verbeteren.

Het college wil onder andere de fietspaden beter aan laten sluiten de verkeersituatie. Aan de noordkant van de brug worden daarom een aantal aanpassingen gedaan. Zo moet het fietsverkeer ter hoogte van de Brugstraat door middel van suggestiestroken naar het huidige trottoir aan de zuidzijde worden geleid. De stoep wordt daarom opgedeeld in een voetgangersgedeelte en een fietspad. Dit fietspad moet aansluiten op het fietspad over de Hessel Mulertbrug. Daarnaast moet er bij de Varsenerdijk en de Julianastraat fietsoversteken gerealiseerd worden. Bij deze nieuwe oversteken moet het fietsverkeer voorrang verlenen aan het gemotoriseerd verkeer.

Door deze aanpassingen moeten de weggebruikers weer meer overzicht krijgen zodat ze weten welk rijgedrag er van hen wordt verwacht. Tevens moet de nieuwe situatie er toe leiden dat er een betere verkeersdoorstoom ontstaat. Het college is ook van mening dat de aanpassingen passen in de huidige situatie.

De aanpassingen moeten voor de bouwvak, die op 22 juli begint, klaar zijn. Voor de operatie is 80.000 euro uitgetrokken. Dit bedrag komt uit de beschikbare middelen voor de Integrale Reconstructie Ommen Zuid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.