ommen doet mee met cultuurarrangement

Wethouder Ko Scheele en gedeputeerde Hester Maij hebben maandag 22 juli het arrangement cultuurparticipatie ondertekend. Hiermee gaan de gemeente Ommen en de provincie Overijssel samen werken om de cultuur in Ommen een impuls te geven.

De gemeente Ommen zet in op drie onderdelen voor het cultuurarrangement: amateurkunst, volkscultuur en erfgoed en museale instellingen en beeldende kunst. “Er gebeurt in Ommen al heel veel goeds,” zegt Scheele. “We willen het cultuurarrangement vooral gebruiken om verbindingen te leggen tussen de verschillende partijen.” In het najaar worden drie bijeenkomsten gehouden met het culturele veld. Dan wordt gekeken wat de behoeften en wensen van ‘het veld’ zijn en hoe het beste invulling kan worden gegeven aan het cultuurarrangement.

Ook wordt vanuit het cultuurarrangement subsidie gegeven aan een aantal projecten. Zo gaat er een bedrag naar Festival de Vecht, dat op 16, 17 en 18 augustus wordt gehouden in het centrum van Ommen. In de week van 26 oktober tot en met 2 november wordt in samenwerking met de gemeenten Dalfsen en Hardenberg de Week van de Amateurkunst voor het Vechtdal gehouden. Ook hiervoor wordt geld van het cultuurarrangement ingezet.

De provincie Overijssel heeft ook met andere gemeenten een cultuurarrangement afgesloten Bij het ondertekenen van het cultuurarrangement bood wethouder Scheele mevrouw Maij een mandje aan met materiaal van de diverse culturele organisaties en evenementen in Ommen. “En ik heb haar uitgenodigd om hier vooral ook naar toe te komen. Cultuur moet je beleven, en dat kan deze zomer heel goed in Ommen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.