nieuwleusen zaal 1 debuteert in hoofdklasse

Het debuut in de Hoofdklasse is de kroon op een flinke opmars van Nieuwleusen zaal 1. Met kampioenschappen in 2010 en 2012, werkte de ploeg zich al op van de 3e naar de 1e klasse en ook afgelopen seizoen draaide Nieuwleusen voortdurend bovenin de 1e klasse mee. Nadat de openingswedstrijd tegen de balkunstenaars van ASVD 2 uit Dronten verloren ging, zette de promovendus een sterke serie neer, waardoor een nieuwe promotie al gauw tot de mogelijkheden leek te behoren. In november en december lieten de Nieuwleusenaren een aantal steken vallen, maar omdat ook de concurrentie punten morste, bleef een plaats aan de top van de ranglijst altijd binnen handbereik.

Dat ZVV Sparta 4 uit Nijkerk met het kampioenschap aan de haal zou gaan was al gauw duidelijk, maar de strijd om de tweede promotieplek bleef lang spannend. Dankzij een sterke slotserie legde Nieuwleusen beslag op die tweede stek, maar door gecompliceerde promotieregelingen – Nieuwleusen was afhankelijk van het al dan niet promoveren van een ander team van ZVV Sparta Nijkerk – liet uitsluitsel tot ver na het einde van de reguliere competitie op zich wachten. Uiteindelijk kwam echter het verlossende bericht vanaf de burelen van de KNVB: Nieuwleusen zaal 1 speelt volgend seizoen in de Hoofdklasse F.

Dat gaat gebeuren met dezelfde spelers als afgelopen seizoen. Wilko Zieleman verdedigt het doel van de succesformatie, die verder bestaat uit Robbert Veenstra, Douwe Kant, Erik Uitslag, Albert Jan Brinksma, Erik Dekens, Jeroen Elzinga en Erwin Dijk. Ook Martin de Weerd en Ruben Brinkman maakten regelmatig hun opwachting en zullen dat ook het komend seizoen doen.

Nieuwleusen zaal 1 speelt de thuiswedstrijden op maandagavond in Sporthal De Schakel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.