loopfestijn komt in actie tegen spierziekte

De organisatie van het Volvo Furness Loopfestijn in Dalfsen vraagt dit jaar aandacht voor de spierziekte myotone dystrofie. De hardloopwedstrijd vindt op 7 september voor de 26e keer plaats.

Gerard Wellenberg uit Epe weet uit eigen ervaring wat myotone dystrofie met een familie doet. Zijn zus en twee van zijn broers zijn ziek en verliezen steeds meer spierkracht. Zijn moeder overleed op 58-jarige leeftijd en zijn nichtje stierf in de eerste levensweek aan de gevolgen van deze ongeneeslijke spierziekte.

De organisatie van Loopfestijn Dalfsen hoorde het verhaal van de familie Wellenberg en besloot te helpen. Ze brengen de spierziekte onder de aandacht van de deelnemers en roepen hen op een sponsoractie te starten. Ook Gerard Wellenberg loopt samen met 35 collega’s mee. Zij laten zich sponsoren door vrienden en bekenden en hopen zo veel geld op te halen.

De opbrengst van de sponsoracties gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Het fonds financiert al jaren onderzoek naar myotone dystrofie en wil met verder onderzoek een succesvolle behandeling mogelijk maken.

Het Volvo Furness Loopfestijn bestaat uit een halve marathon deze start om 16.30 uur. Daarnaast kan er ook worden deelgenomen aan de kidsrun en wedstrijden over 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/loopfestijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.