Home / archiefcentraal / lekker douchen tijdens de vierdaagse

lekker douchen tijdens de vierdaagse

42.493 van de 46.000 deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse hebben zich daadwerkelijk ingeschreven en werden vanmorgen weggeschoten.Vandaag gaan we de Waalbrug over naar Lent. Na de brug zien we ook de “Goedemorgenman” John, deze negenenzestigjarige Nijmegenaar staat elke morgen een uur of vier aan het begin van de route om iedereen een goedemorgen toe te wensen.

In Lent is het om zes uur al erg gezellig met de plaatselijke muziekkorpsen en dj’s. Ook Bemmel is uitgelopen om ons flink aan te moedigen, met teksten als “je kan het” “gewoon doorlopen” “jullie zijn de besten” enz.

Zo rond het middaguur zijn we in Elst. Inmiddels is de temperatuur al flink opgelopen. In Elst zijn de tuinslangen en sproeiers weer te voorschijn gehaald. Overal is water te verkrijgen en kunnen we ons even heerlijk afkoelen. Wat is er leuker in Valburg dan met een waterpistool de politie nat te sproeien, in Valburg gebeurt het en iedereen heeft plezier.

Oosterhout is het laatste dorp wat we passeren, daar gaan we de dijk op richting Lent, een lastig stuk in deze hitte. Gelukkig zijn er wat extra waterposten neergezet.Aan het eind weer even de Waalbrug over voor we ons af kunnen melden en de eerste warme dag erop zit. Nog even springen en hossen op de feestmuziek van Wipneus en Pim voor we het warme bad op zoeken.

41.576 deelnemers kunnen woensdag beginnen aan dag twee, het belooft weer een warme dag te worden, hopelijk staan in Alverna, en Wijchen de tuinsproeiers ook weer aan.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.