Home / archiefcentraal / landelijke open imkerijdag in ommen

landelijke open imkerijdag in ommen

Bijenhoudersvereniging Ommen doet weer mee aan ‘de Landelijke Open Imkerijdag’. Op zaterdag 13 juli willen imkers laten zien hoe zinvol de hobby van bijenhouden is en wat de invloed van het houden van bijen heeft op het milieu. “Wij willen u laten weten hoe belangrijk het is dat de bijen er voor ons zijn en blijven”, aldus de vereniging.

De vereniging laat in een glazenbijenkast zien hoe een bijenvolk zich op een natuurlijke manier ontwikkelt. “een bijenvolk bestaat uit ongeveer 50.000 werkbijen, 1500 darren en 1 koningin.” In een bijenkast heeft de imker meer controle over de bijen zodat hij ervoor kan zorgen dat de honingvoorraad en ‘het broed’ gescheiden blijft. “De honing kan hierdoor beter geoogst worden. Dit oogsten gebeurd met een zogenaamde ‘honingslinger’.

Daarnaast is er op de Open Imkerijdag ook aandacht voor het belang van ‘de drachtplanten’ voor bijen. Drachtplanten zijn planten die veel stuifmeel en nectar afgeven. “Voor het in standhouden van de bij is het inzaaien van deze planten erg belangrijk.” Er is bij de Bijenhoudersvereniging Ommen ook een informatiefilm te zien.

De Open Imkerijdag begint om 10.30 uur en duur tot 15.00 uur en vindt plaats bij het Streekmuseum aan Den Oordt 7 in Ommen.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.