komiek vermaakt publiek in openluchttheater

Een door de lucht vliegende koe, water dat in confetti verandert, jongleren met kanonskogels en vuur en een baksteen tussen je tanden opvangen. Het was een greep uit de show waarmee Chris Champion de ongeveer 175 toeschouwers op een zomerse zaterdagavond kostelijk vermaakte in het openluchttheater in het Gramsberger Bosje.

Ruim een uur lang klonk de gulle lach door de bomen en groene varens. Want de tegenwoordig in Radewijk woonachtige Engelse komiek kreeg zijn publiek op het puntje van de banken. Met clownerie, goochelen en jongleren vermaakte Chris Champion de bezoekers. En een aantal kinderen mocht meedoen in zijn acts. Hij werkte onder meer in een Engels circus als clown, jongleur, acrobaat en

spreekstalmeester. Daarna trok hij als reizend artiest door Europa en kwam uiteindelijk in Nederland terecht.

Stichting ProGram, organisator van de voorstelling, was aangenaam verrast door de grote belangstelling. Het openluchttheater zat goed vol met inwoners van Gramsbergen, gasten van vakantiepark ’t Hooge Holt en bezoekers uit de regio. “Dit is wat wij voor ogen hebben met het theater”, aldus bestuurslid Klaas Bolks van ProGram.

Stichting ProGram beijvert zich sinds dit jaar voor herstel en het opnieuw in gebruik nemen van het wat vervallen openluchttheater. Er is een werkgroep gevormd die zich hierover buigt. Deze zomer zijn er enkele al kleinschalige voorstellingen, waarvan het optreden van Chris Champion de derde was na

verhalenvertelster Marjo Dames en de zingende boswachters van Staatsbosbeheer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.