jumping de driehoek spektakel van wereldformaat

Op dit moment wordt er met man en macht gewerkt om het wedstrijdterrein rondom de Driehoekhoeve om te toveren tot het toneel van een internationaal concours. Naast een strodorp met gezellige winkeltjes, een overdekte tribune, een Kids Paddock voor de kleinste supporters, een VIP paviljoen voor sponsoren en een restaurant voor bezoekers, worden er maar liefst 300 tijdelijke stallen gebouwd voor de paarden.

Het organiseren van een dergelijk internationaal springconcours is een enorme klus, maar Jan en Marian Schuttert draaien hun handen er niet voor om. Samen hebben ze al vele nationale en internationale concoursen meegemaakt en kennen het klappen van de zweep. “Drie jaar geleden zijn we begonnen met het organiseren van een concours, met als doel de paardensport in het Vechtdal te promoten”, vertelt Marian Schuttert. “Om iets te promoten heb je zoveel mogelijk publiek nodig, daarom is het evenement gratis toegankelijk. Want we willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van de paardensport.”

Het was de insteek van de familie om de wedstrijd door te laten groeien, maar dat ze na drie jaar al een internationale status zouden behalen hadden ze nooit verwacht. “We hebben de grote Duitse wedstrijden als voorbeeld genomen”, zegt Jan. “Bij dat soort wedstrijden komt de hele omgeving kijken. Zeker op de zondagmiddag als de Grote Prijs wordt gereden. Dan zit er wel 10.000 man. Die mensen komen niet alleen voor de paardensport, maar ook voor de gezellige sfeer. Het is toch geweldig dat wij een soortgelijk evenement in het Vechtdal kunnen neerzetten.”

Dat is topruiter Jeroen Dubbeldam in elk geval met Jan Schuttert eens. “Je hebt in Nederland niet zo gek veel internationale springconcoursen, dus met een extra wedstrijd ben ik heel blij. Zeker als het gaat om een concours op 3-sterren niveau”, zegt Jeroen. “Want praat je over 5-sterren, dan kom je daar alleen met je toppaarden, terwijl op 3-sterren de jonge paarden ook aan bod komen. Bovendien hebben ze het bij Schuttert heel goed voor elkaar. Ze hebben daar superbodems, de faciliteiten zijn perfect voor elkaar en het concours heeft een mooie uitstraling. Dat maakt het extra leuk om daarheen te gaan. Met welke paarden ik kom, weet ik nog niet, maar ik ben er in elk geval bij.”

Natuurlijk zijn ook zoons Hendrik Jan en Frank Schuttert van de partij. Een mooie gelegenheid voor de bewoners uit het Vechtdal om Frank te feliciteren met zijn Europese kampioenstitel die hij half juli behaalde in het Spaanse Vejer de la Frontera.

Jumping de Driehoek wordt gehouden van 1 t/m 4 augustus en is alle dagen gratis toegankelijk voor het publiek. In de week voorafgaande aan dit toernooi valt er huis aan huis een magazine op de mat met daarin het complete programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.