het vierdaagse kruisje is binnen

Op de laatste dag richting “Via Gladiola” overtrof dit weer alle verwachtingen, ondanks de warmte stonden de kijkers weer rijendik om de wandelaars over hun laatste meters en soms dode punt heen te helpen.

Onze vrouw in de vierdaagse van Nijmegen heeft haar kruisje weer gehaald.

De laatste “dag van Cuijk” kent de langste route van de 4 dagen met dik 42 km. De route gaat door Overasselt, het fraai versierde Linden met dit jaar als thema “het koningshuis”, via Beers naar Cuijk. Heel Cuijk is uitgelopen, hier begint het eindfeest al, menig orkest probeert boven de muziek uit te komen. Vanaf deze Brabantse plaats hebben de militairen pontons over de Maas gelegd, welke overgestoken moeten worden naar het Limburgs Mook.

Vanaf Malden zo’n tien kilometer voor de finish is er geen rust meer en moe of niet moe iedereen die in Malden komt wordt door het publiek richting Via Gladiola gedragen om daar het kruisje op te halen. De bewoners langs de route zorgden ook vandaag weer voor veel, vertier, koek en zopie maar vooral veel water. Tuinslangen, douches, zwembadjes, alles werd uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat de wandelaars zich even lekker konden afkoelen.

Via de beroemde “Via Gladiola” met de gladiolen in de hand binnenkomen, waar bekenden staan te wachten, een kippenvelmoment voor menigeen. En dan al strompelend, kruipend, vreemd uitgedost of gewoon met een brede glimlach de finish passeren. Nog even napraten met lotgenoten op het finishterrein, blaren tellen en dan de stad nog even in om nog iets mee te maken van de vierdaagse feesten.

Zaterdag op de terugweg in de trein is het onderwerp van gesprek, ook in de stiltecoupé, uiteraard de vierdaagse die dit jaar goed op temperatuur was, maar het kruisje is weer binnen, Nijmegen bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.