Home / archiefcentraal / hanzefestival terug naar de middeleeuwen

hanzefestival terug naar de middeleeuwen

De Handelsvereniging Ommen (HVO) brengt Ommen op woensdag 24 juli, de tweede Bissinghwoensdag, terug in de tijd. Terug naar de Hanzestad die het in de middeleeuwen was.

Vorig jaar werd de Middeleeuwse dag voor de eerste keer gehouden. De bezoeker waande zich écht in de Middeleeuwen. Er waren namelijk mensen uitgenodigd die ook privé nog graag dicht bij de middeleeuwen staan. “Die komen met een grote groep naar Ommen en als ze een dag vooraf hun tentenkamp opslaan, wanen ze zich al snel in de tijd van toen”, vertelt de organisatie.

Ommen is een Hanzestad. In de middeleeuwen besloot een groot aantal steden in het verbond van de Hanze dat ze vooral veel handel met elkaar zouden gaan drijven. Internationaal. Van Nederland, België en Duitsland tot Scandinavische landen en Rusland. Dat wil de organisatie met deze Bissinghdag weer terug in herinnering brengen. Handel is daarom een belangrijk deel van de Middeleeuwse dag. Daar zorgen de ondernemers zelf voor. Zoveel mogelijk bedrijven uit het centrum doen mee met een kraampje buiten, uiteraard in de sfeer van de middeleeuwen. Naast handel zijn er ook middeleeuwse spelen. Ringsteken en boogschieten. Wel een beetje uitkijken dan, want je komt ook ridders te paard tegen en roofvogels vliegen af en aan naar de valkenier.

Bij een goed middeleeuws feest hoort goed middeleeuws eten. Bier of wijn wordt aan tafel uitgeschonken uit grote karaffen en hompen donker brood eet je dan, niet netjes een plakje wit. De Hanze Maeltyd vindt twee keer plaats: aan het eind van de dag, maar ook de avond ervoor al. Beide keren zorgt een troubadour voor passende muziek.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.