Home / archiefcentraal / gezellige opening ommer bissingh

gezellige opening ommer bissingh

De opening van de Ommer Bissingh zit er op. Zoals de foto’s laten zien was het een geslaagde en gezellige dag met heerlijk weer. De opening de dag voor de jaarmarkt staat in het teken van het luiden van de Bissinghbel en het zingen van het Ommerlied. Met deze tradities is de Bissingh officieel geopend. Vanaf nu staat Ommen zeven opeenvolgende woensdagen in het teken van de Ommer Bissingh.

Bissingh-voorzitter Gerard Marsman noemde “het een worsteling om tot deze Bissingh in 2013 te komen”. Marsman: “Er was lange tijd onduidelijkheid over de te gebruiken ruimte. Vervolgens lieten de kermisboeren verstek gaan, waarmee de financiële basis onder ons feest wegviel”. Volgens Marsman waren het de gulle sponsoren en de gemeente die in deze moeilijke economische tijd toch een bijdrage aan dit Ommer feest wilden geven.

Marsman keek alvast vooruit: ”Vijf volle Bissinghdagen staan weer op het programma en twee dagen Blaasorkestenfestival. Per Bissinghdag zijn weer meerdere thema’s. Elke Bissinghdag kent succesnummers van vorig jaar, maar daarnaast zijn er ook veel nieuwe onderdelen”. Marsman heeft er zin in.

Fotografen Johan Bokma en Bernard Jans maakten beiden een fotoreportage. Hier vind je het album van Johan Bokma.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.