geslaagd talentenkamp bij de wolfskuil

Scoop welzijn uit Almelo was met zestien jongeren de eerste om van deze actie gebruik te maken. Tieners van zes verschillende scholen van zowel het regulier als het speciaal onderwijs waren aanwezig. Het kamp had als thema ‘the next level’. Het kamp was er op gericht om de jongeren als groep en als individu bewust te maken van het feit dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken. Doel is bij te dragen aan hun positieve zelfbeeld.

De jongeren werden uitgedaagd hun grenzen te verleggen door middel van sportieve uitdagingen zoals een touwparcours bij outdoor Ommen. Ook was er veel aandacht voor samenwerken met anderen en was er een kookworkshop. De begeleiders konden positieve individuele aandacht geven, die een aantal in hun eigen omgeving een stuk minder krijgen.

Bij een van de laatste activiteiten van het kamp mochten de tieners elkaar groene en rode kaartjes geven, waarmee ze iemand een persoonlijk compliment of feedback gaven. Voor veel tieners was dit spannend. Met letterlijk complimenten in de zak gingen de tieners met meer zelfvertrouwen weer naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.