Home / archiefcentraal / gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen

gemeente bestrijdt eikenprocessierupsen

De gemeente Dalfsen gaat eikenprocessierupsen in de gemeentelijke eiken bestrijden. Dit gebeurt op twee manieren. Vanaf half april is er gespoten met een biologisch bestrijdingsmiddel (nematoden). Deze methode kan alleen in het donker worden uitgevoerd in verband met de lichtgevoeligheid van de nematoden.

Als er ondanks de preventieve bestrijding toch nog nesten worden aangetroffen, worden deze tot vier meter hoogte weggezogen. Vanaf mei is hiermee begonnen en de werkzaamheden lopen door tot augustus. Het wegzuigen gebeurt met behulp van een hoogwerker. Het bestrijden van de eikenprocessierups vindt alleen plaats in gebieden die prioriteit hebben.

Bij de bepaling van deze gebieden wordt gekeken naar plaagdruk, verkeersdruk en de hoeveelheid aanwezige eiken. Deze gebieden liggen met name binnen de bebouwde kom en zijn weergegeven op kaarten. Meer informatie kun je vinden op de website van de

gemeente Dalfsen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.