frank schuttert europees kampioen bij jeugd

Springruiter Frank Schuttert heeft in het Spaanse Vejer de la Frontera de Europese titel bij de Young Riders veroverd. Met zijn paard Winchester HS was hij superieur. Als team behaalde Nederland het zilver.

Na drie onderdelen had Schuttert een kleine voorsprong op de Zwitser Martin Fuchs. Die bleef foutloos in de laatste omloop, maar omdat ook de Ommenaar alle balken liet liggen, ging hij er met Europees goud vandoor.

“Vanaf het begin wilde het lopen,” vertelde de jongste van de broers Schuttert op de site van de KNHS. “Ik baalde wel van dat foutje in de eerste ronde vandaag. Zonder had ik me in de laatste ronde iets comfortabeler gevoeld. Nu was de voorsprong op Fuchs heel klein. Maar gelukkig sprong Winchester in de tweede ronde weer fenomenaal. Hij is wel wat speciaal om te rijden, maar kan overal overheen. Ik rijd hem al lang en kan er goed mee overweg.”

Bondscoach Roelof Bril was erg tevreden over de prestaties van zijn ploeg en met name die van Schuttert. “Frank reed vanaf het begin een supersterk kampioenschap en heeft de Europese titel zondermeer dik verdiend. En met teamzilver, individueel goud en vier Nederlanders bij de beste tien kan ik niet anders dan tevreden zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.