finale topcompetitie mtb in steenwijk

De renners van het ATB-team Lemelerveld hadden dit weekend de finale van de topcompetitie voor de kiezen. De vijfde wedstrijd in deze serie werd verreden in Steenwijk.

Zaterdag kwam alleen nieuweling Dennis van de Kruisweg in actie. Na zijn prima vijfde plek tijdens het NK vorige week hoopte hij zich ook nu weer voorin te kunnen melden. Dit leek een zware opgave vanuit de startplek achterin het peloton. Dennis wist echter snel op te schuiven naar een plek in de top tien. Deze inspanningen eisten echter zijn tol, waardoor de ereplaatsen ditmaal uit het zicht bleven. Wel sleepte Dennis met een negende plek weer een prima eindklassering binnen.

Ook Rick Oosterlaar kon zich de dag erna gedurende een zeer spannende wedstrijd net niet melden in de strijd om de podiumplekken. Na twee ronden in de omvangrijke kopgroep viel hij iets terug. Naarmate de wedstrijd vorderde wist hij zich echter terug te knokken en de kop van de wedstrijd tot op enkele seconden te naderen. Minder dan twintig seconden zaten er uiteindelijk tussen de winnaar en Oosterlaar, die als achtste finishte. Dit minimale tijdsverschil was typerend voor de spanning tijdens deze wedstrijd.

Kort hierna kwam junior Raymond van de Kruisweg in actie. Ook hier ontstond al snel een wedstrijd. Raymond kon zich prima handhaven in de kop van de wedstrijd. Lang reed hij op een tweede positie, kort achter de uiteindelijke winnaar. In het tweede deel van de wedstrijd moest hij iets toegeven, waardoor een podiumplek hem net ontglipte. Hoewel een vierde plek vaak als licht teleurstellend wordt ervaren, kon Raymond toch blij zijn met deze klassering.

Lyan Rensen sloot voor haar team de dag helaas sneller af, omdat ze in de eerste ronde last kreeg van haar luchtwegen. Ze probeerde zich nog in de wedstrijd te knokken, maar de astmatische verschijnselen bleken zo hardnekkig dat ze de wedstrijd vroegtijdig moest beëindigen.

De eerste helft van het mountainbike seizoen is hiermee voor het team ten einde. Vanaf eind augustus zullen er weer nieuwe wedstrijden gaan plaatsvinden. Terwijl de mountainbikers dan gaan strijden in Duitsland, België en Nederland zal ook de voorbereiding op het nieuwe cross seizoen voor enkele teamleden een belangrijke rol gaan spelen.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.