Home / archiefcentraal / dalfsen klaar voor blauwe bogen dagen

dalfsen klaar voor blauwe bogen dagen

Ondernemend Dalfsen staat traditiegetrouw weer in de startblokken voor de Blauwen Bogen Dagen. Elke Blauwen Bogen Dag heeft zoals gebruikelijk weer haar eigen thema. Op vrijdag 19 juli vindt de eerste aftrap plaats voor de eerste Blauwe Bogen Dag. Op vrijdag 26 juli en vrijdag 2 en 9 augustus staan de andere Blauwen Bogen Dagen gepland.

De Braderie slingert weer door Dalfsen heen en zal doorlopen tot 18.00 uur. De Prinsenstraat, Kerkplein en de hele Wilhelminastraat staan tot het begin weer vol met standjes en terrassen. Ook dit jaar wordt de Bloemendalstraat vanaf het begin bij het Reisbureau Roessink, gebruikt voor de volwassenen rommelmarkt. Bezoekers kunnen parkeren achter en bij het nieuwe Gemeentehuis en tevens kunnen de bezoekers van de Blauwe Bogen Dagen van Dalfsen gebruik maken van de uitgebreide parkeermogelijkheden bij het Station. “Gratis parkeren en dan na een korte wandeling, genietend van het schitterende uitzicht op de Vecht, de Blauwe Bogen Dagen bezoeken”, aldus de organisatie. Op de koopavonden, die aansluiten op de Blauwe Bogen Dagen, zullen verschillende vormen van vermaak geboden worden.

Op alle braderiedagen een kinderrommelmarkt gehouden rondom de Grote Kerk en vindt in de Bloemendalstraat de volwassenen rommelmarkt plaats. “De vraag werd steeds groter om ook voor hen een plekje te creëren.”, aldus de organisatie. Deelnemers voor zowel de Kinderrommelmarkt en de Volwassenenrommelmarkt kunnen zich opgeven bij de Primera Jansen aan de Prinsenstraat via het telefoonnummer 0529-434753. De kosten € 5,00 per keer. Voor de kinderrommelmarkt zijn er ongeveer 95 plaatsen beschikbaar en voor de volwassenenrommelmarkt 35. Let op, want vol is vol.

De eerste dag van de Blauwen Bogen Dagen staat in het teken van ‘onze kinderen’. Op deze dag is er natuurlijk de Braderie, als constante factor, tot 18.00 uur aanwezig. Hiawatha Actief organiseert weer de kinderspelen. Zoals het nu lijkt, zullen de bouwactiviteiten op het Van Bruggenplein dusdanig zijn gevorderd, dat de kinderspelen daar gehouden kunnen worden. De Brasserie de 7 Deugden en Café 1231 verstrekken natuurlijk weer ijsjes. Wie Dalfsen vanaf een andere kant wil bekijken kan een tocht maken met de Vechtvaarder, verzorgd door Hiawatha Actief. Deze nostalgische tjalk ligt afgemeerd aan de kade op het Burgemeester van Bruggenplein.

Maar ook ’s avonds is er genoeg te doen in Dalfsen. Zo is er het jaarlijkse Bungeeroeien. Dit evenement wordt georganiseerd voor bedrijven en particulieren die onderling de strijd aan zullen gaan. Flynth Accountants spelen hierbij een prominente rol. Opgeven voor dit evenement kan bij Johnny Blankvoort of Edwin Vetkamp, via het telefoonnummer 0529-434040 of het e-mailadres johnny.blankvoort@flynth.nl.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.