Home / archiefcentraal / column toos w wachten wachten

column toos w wachten wachten

Vorige week vertelde ik over mijn tweede gesprek bij een bedrijf in Elburg. Ik zou diezelfde middag of de vrijdag (na Hemelvaartsdag) gebeld worden. Woensdagmiddag werd er niet gebeld, vrijdagochtend ook niet en vrijdagmiddag ook niet. Natuurlijk voel je dan al aan dat het niet goed zit. ’s Avonds kreeg ik een SMS van het hoofd P&O dat het haar vreselijk speet, maar dat ze wegens familieperikelen niet in staat was geweest vrijdag te bellen en dat dit dus maandag werd. Maandagochtend belde ze me inderdaad en gaf aan dat ze de voorkeur aan de andere kandidaat hadden gegeven, gezien haar ervaring op de personeelsadministratie. Op zich begrijpelijk en ik realiseerde me dat een te administratieve functie me wellicht ook niet gelukkig had gemaakt.

Toch heb ik gemerkt dat je zelfvertrouwen bij elke afwijzing weer een knauw krijgt, hoe plausibel de afwijsreden ook is. Ik krijg nog weleens te horen dat ik helemaal niet mag klagen, omdat ik nog redelijk veel uitgenodigd wordt voor gesprekken. Dat is absoluut waar, maar hoe frustrerend is het dat je CV en brief blijkbaar uit de stapels worden gelicht, maar zodra je face-to-face een gesprek aangaat de keus toch elke keer maar weer niet op jou valt. Ik kan je vertellen: dat voelt niet fijn! Welke afwijsredenen heb ik al niet gehad: voorkeur voor een man, te sociaal voelend, overgekwalificeerd, te grote afstand woon-werk en een geplande vakantie, andere kandidaat had al een netwerk in een bepaald gebied, geen ervaring met personeelsadministratie etc.

Ik heb me aangeleerd, ook uit zelfbescherming, te relativeren. Er zijn veel ergere zaken op deze wereld, en de mensen die dat overkomt willen graag met mij ruilen. Ik gun mezelf één a twee dagen de tijd om even down te zijn en moet dan weer volop aan de bak!

Maar goed, ik had nog één ijzer in het vuur: ik zou worden teruggebeld door het UWV over het gesprek dat ik daar had. Daar had ik geen hoge verwachtingen van, want naar mijn mening was ik op bepaalde punten niet goed naar voren gekomen. Ik zou op woensdag gebeld worden, maar zag op de dinsdag al dat er een onbekend nummer had gebeld en op mijn voicemail hoorde ik de contactpersoon mij vragen terug te bellen. Dat deed ik en ik verwachtte dat ze me zou aangeven dat ze helaas de voorkeur aan andere kandidaten hadden gegeven, maar dat bleek niet zo te zijn! Ik hoorde haar zeggen dat ze het een erg fijn en goed gesprek had gevonden en dat ze het in me zag zitten. Ze vroeg naar mijn mening en beaamde dat het op bepaalde punten niet helemaal vlekkeloos ging, maar dat ik op de essentiële criteria goed had gescoord. Of ik vrijdag kon komen voor een laatste gesprek en als dat van beide kanten akkoord ging, konden we de zaak afhandelen!!

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.