Home / archiefcentraal / column toos w tot slot

column toos w tot slot

Uiteraard had ik wel een aantal mensen op de hoogte gesteld dat ik een nieuwe baan heb. Ze waren allemaal even enthousiast. Op woensdag kreeg ik een mail dat mijn komst aan het team gecommuniceerd was en dat ik het iedereen mocht vertellen. Ik knalde het op Facebook en kreeg vreselijk veel lieve reacties.

In Kampen moest ik ook vertellen dat ik ging stoppen met mijn stage. Mijn collega’s waren heel blij voor me, maar vonden het aan de andere kant jammer dat ik wegging. De teammanager gaf me aan dat ik, wat haar betreft, nog langer (en dan betaald) had kunnen blijven. Ik heb meteen de deur opengezet door aan te geven dat mijn contract in principe tot eind dit jaar loopt en je nooit zeker weet hoe de situatie dan is. Ik mocht haar dan altijd via Linkedin of telefonisch benaderen. Dat had ik mooi in the pocket!! Ik kreeg op mijn laatste dag een mooie bos bloemen en zag me even als hoofdpersoon in de reclame van Tempo Team: “het waren twee fantastische dagen”. Ik heb nu nog fijn vier dagen voor ik aan mijn nieuwe uitdaging begin!

Zo lijkt een einde te zijn gekomen, althans tijdelijk, aan mijn zoektocht naar een baan en daarmee aan deze column!

Ik weet dat ik bevoorrecht ben dat ik in deze moeilijke tijden, waarin steeds maar meer mensen hun baan verliezen, werk heb weten te vinden. Ik ken mensen die al één a twee jaar thuis zitten zonder ook maar enig gesprek te mogen voeren. Ik weet dat ontzettend veel jongeren het heel erg moeilijk hebben momenteel. Afgestudeerd, geen werkervaring en geen baan kunnen vinden. Ook ouderen, 55+’ers, zijn de dupe. Ze worden vaak gezien als niet flexibel, digibeet, te duur en traag. En dat terwijl deze mensen zoveel kennis en ervaring hebben, uitermate gemotiveerd zijn en juist wel flexibel blijken te zijn.

Je kunt de kranten niet openslaan of er staat: bedrijf X schrapt zoveel honderd banen. Deze week vertelde men in een Tv-programma dat men verwacht dat de werkloosheid zal gaan stijgen naar 7% maar liefst.

Tegen al deze mensen wil ik zeggen: blijf hoop houden en blijf actief! In deze tijd heeft netwerken meer zin dan op vacatures (in kranten of op het internet) reageren.

Ik hoop echt dat aan deze slechte tijden snel een einde komt, want dat werkloos zijn gewoonweg niet leuk is, heb ik aan den lijve ondervonden.

Wie weet tot ziens!

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.