Home / archiefcentraal / column toos w afrondend gesprek

column toos w afrondend gesprek

Die vrijdag had ik om 10 uur een afspraak met de leidinggevende bij het UWV. Ik werd opgehaald uit de hal en meegenomen naar een kamer achterin het gebouw. Daar evalueerde ze het gesprek en gaf aan waar ik goed op had gescoord en ik kon zelf wel invullen waar ik minder op had gescoord. Ze vroeg me of ik vragen had en ik wilde graag weten hoe een dag eruit zou zien in de functie waarop ik solliciteerde. Het komt er in het kort op neer dat de vervullingsquote van vacatures die het UWV binnen krijgt omhoog moet en dat de werkzaamheden van aan de ene kant de werkcoaches en de andere kant de adviseurs (die de vacatures binnenhalen) beter op elkaar afgestemd dienen te worden.

Er zit dus een sterke bemiddelingskant aan, maar ook op communicatief vlak wordt er het één en ander van me verwacht. Ze vroeg me of de functie me nog steeds aansprak en dat kon ik absoluut beamen! Het aantal uren dat ik opgegeven had (28) was geen probleem. De dinsdag en vrijdag waren dagen dat ze wilde dat ik zou werken en de rest van de uren mocht ik zelf invullen. Ik heb al in jaren niet meer op de vrijdag gewerkt, maar dat zou een kwestie zijn van wennen bedacht ik me. Er was weliswaar voor twee jaar geld om deze functie in te vullen, maar ze begon met het aanbieden van een contract tot en met het einde van dit jaar met de intentie tot verlenging daarna. Het salaris, ook niet onbelangrijk, zou in de buurt liggen van mijn laatstverdiende salaris. Dit moest ze overleggen met HRM en de week erna zou ik daar bericht van krijgen.

Ze vroeg me hoe dit allemaal klonk en of ik nog steeds enthousiast was. JAAAA, dat was ik!!! Ik hoorde haar zeggen: “Dan ben je hier van harte welkom per 1 juni!!”. Mijn hart maakte een sprongetje en ik vroeg haar of ik haar mocht zoenen, alhoewel dat niet professioneel was. Ze moest lachen, stond op en feliciteerde me.

Omdat het team nog niet ingelicht was, vroeg ze me om het nog even voor me te houden en geen zaken op social media te vermelden. Ook bekenden bij het bedrijf zelf mocht ik nog niet op de hoogte brengen. Dat beloofde ik en ze begeleidde me terug naar de hal, waar ik snel naar buiten liep, omdat ik zag dat een paar (mij bekende) medewerkers naar me keken.

Het is me gelukt!! Wat een raar gevoel! Ik moet het eerst even laten bezinken, geloof ik!

In de auto belde ik mijn man, die uiteraard blij voor me was. Toen ik thuiskwam, was er een vriendin, die me feliciteerde en me een prachtige hortensia gaf. Er waren koeken gehaald en ik was echt in feeststemming!

Toos W.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.