Home / archiefcentraal / column ilona lagas wij zijn begonnen

column ilona lagas wij zijn begonnen

Sinds de afronding van de herinrichting Vechtbrug hebben veel burgers gevraagd om de voor fietsers onduidelijke situatie aan de noordkant van de Vechtbrug aan te passen. Ook de gemeenteraad heeft op de locatie gekeken. En als iets niet werkt zoals het bedacht is, moet je niet aarzelen maar aanpakken. Dat doen we nu ook. U ziet de aannemer al weer aan het werk. Voor de bouwvak is het klaar. Alle tips en ideeën die u ons stuurde zijn besproken met de politie en de werkgroep verkeer. Ook VVN en de fietsersbond is om een reactie gevraagd. Alles bij elkaar is er een aanpassing ontworpen. Eigenlijk is deze aanpassing een optelsom van alle inbreng die wij van u hebben gekregen. Vanuit deze plek dank ik u voor al uw reacties.

Afgelopen dagen is er meer begonnen. Het vakantie seizoen is van start gegaan. Gelukkig zijn de weergoden ons goedgezind en ik zie al veel toeristen genieten van het prachtige Vechtdal en alle geweldige tradities. Zaterdag was Dagje Mooi Vilsteren al een mooi voorbeeld. Al die vrijwilligers, die de gasten aan hun dorp zo hartelijk ontvingen met een ‘voor elk wat wils- programma’. Geen enkel probleem om je er uren te vermaken.

Deze dag stond ook in het teken van de opening van de nieuwe stal van de familie Zandman in Beerze. Wat een prachtig bedrijf is dat geworden. Een mooi voorbeeld hoe je cultuur, toerisme en moderne veehouderij kunt combineren in een verantwoord evenwicht met de omgeving. Vele bezoekers hebben zaterdag de kans gehad om dit met eigen ogen te aanschouwen. Voor wie dat nog niet gedaan. U heeft volop de gelegenheid om tijdens een fiets- of wandeltocht dit alsnog te doen. In het gezellige winkeltje kan ook de boodschappentas gevuld worden met lekkere kaas en andere verrassende producten. Ommen is trots op zulke ondernemers.

De maandag stond in het teken van de start van de traditionele Bissingh. Op het Vrijthof heerste een ongedwongen gezelligheid. Een traditie die borg staat voor weer een aantal gezellige woensdagen. Behalve de jaarmarkt, want die was al op dinsdag. Nu maar hopen dat het weer mee blijft werken. Dan kan onze zomer niet meer stuk. Je merkt het overal….onze zomer is begonnen.

Met vriendelijke groet,

Wethouder Lagas

Lees ook

Politiek Verwoord: D66

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.