column antje kingma snel geld

Dacht u ook niet, toen u las dat de directeur van Ziggo, 15,7 miljoen per jaar verdient….dat lijkt me ook wel wat? Of dacht u: wel wat veel voor 1 persoon?

Ik heb me vooral verbaasd. Dat je denkt zoveel te moeten kunnen verdienen; ik kan me er niets bij voorstellen. Het is een private onderneming, dus dat salaris wordt gewoon door de markt betaald. Oftewel alle Ziggo-klanten dragen ieder elk jaar een paar euro bij aan de welvaart van ene Bernard Dijkhuizen.

In het Vechtdal wonen heel wat Ziggo-klanten. Met de zomer in de bol sloeg mijn fantasie op hol. Als die nu eens zouden overstappen naar een lokaal initiatief? Dan blijft de opbrengst gewoon in de buurt en verdienen we met zijn allen goed. Meneer Dijkhuizen kan dat wel lijden denk ik zo. Als Ziggo-klant in Nieuwleusen wist ik het wel. Dan maakte ik van mijn fantasie werkelijkheid en stapte gelijk over naar Nieuwleusen Synergie onder het motto ‘Deur oons, veur oons’.

Ik sla deze winstpakker even voor u aan:

Sneller internet, mooiere TV, lekker bellen (ping).

Meer keuzevrijheid in pakketen en services (ping).

Glasvezel in het dorp én in het buitengebied (ping).

Elke incasso laat niet de portemonnee van meneer Dijkhuizen verder uitpuilen, maar komt terecht in de buurt (ping).

Nieuwleusen Synergie heeft een mooi plan. Bij de overstap naar hun glasvezelnetwerk wordt je lid van de coöperatie zonder winstoogmerk (ping).

Van de mogelijke winst wordt niet 1 persoon erg veel rijker, maar de winst wordt geïnvesteerd in andere mooie lokale projecten waar velen wat aan hebben (ping).

U heeft als lid van de coöperatie zeggenschap. U wordt dus een aandeelhouder met invloed op het bedrijf. Ik ken genoeg Ziggoklanten die zouden willen dat ze de macht hadden om er de service te verbeteren….(ping).

De glasvezelkabel moet nog getrokken worden. Dat werk wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door bedrijven om de hoek. U weet wel, die waar de buurman werkt en die de plaatselijke sportclub sponsort. (ping).

Tel uit uw winst.

Dalfsen laat de glasvezelwinst snel naar verre oorden vloeien en het platteland ploeteren. Hoonhorst is een geval apart. Maar dorpen en steden in het Vechtdal die nog aan de goden van Ziggo zijn overgeleverd: bedenk nog eens goed wat u met de winst van glasvezel doet. En als ik in Nieuwleusen woonde, wist ik het wel. Dan tikte ik nu razendsnel www.glasvezelnieuwleusen.nl en melde me aan. Deur oons, veur oons. Glashelder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.