brug aangepast maar is het nu beter

Zo moesten de fietspaden beter aansluiten de verkeersituatie. Aan de noordkant van de brug zijn daarom een aantal aanpassingen gedaan. Zo moet het fietsverkeer ter hoogte van de Brugstraat door middel van suggestiestroken naar het huidige trottoir aan de zuidzijde worden geleid. De stoep is daarom opgedeeld in een voetgangersgedeelte en een fietspad. Dit fietspad moet aansluiten op het fietspad over de Hessel Mulertbrug. Daarnaast zijn er bij de Varsenerdijk en de Julianastraat fietsoversteken gerealiseerd. Bij deze nieuwe oversteken moet het fietsverkeer voorrang verlenen aan het gemotoriseerd verkeer.

Door deze aanpassingen moeten de weggebruikers weer meer overzicht krijgen zodat ze weten welk rijgedrag er van hen wordt verwacht. Tevens moet de nieuwe situatie er toe leiden dat er een betere verkeersdoorstroom ontstaat.

Maar dan de vraag: heeft het geholpen om de situatie te verbeteren? Wat vinden de Ommenaren ervan? Deze foto laat in ieder geval zien dat sommige mensen nog moeten wennen…

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.