Home / archiefcentraal / boule 88 eert oud voorzitter bruggeman

boule 88 eert oud voorzitter bruggeman

De Jeu-de-Boules vereniging vierde zaterdag ook haar 25-jarig bestaan. Dat gebeurde ’s morgens met een jubileumtoernooi voor de leden terwijl ’s middags ook de genodigden van onder anderen de boules verenigingen uit de buurtdorpen Lemelerveld en Oudleusen en uit de regio, aan een toernooi konden deelnemen. Aansluitend was er een receptie ter gelegenheid van dit jubileum.

De ontvangst van de leden was in de expositieruimte van de Westermolen, op een steenworp afstand van de boules baan aan de Bruinleeuwstraat. Wethouder Maurits von Martels was de eerste die de jubilerende vereniging namens de gemeente Dalfsen feliciteerde en constateerde, dat lang niet iedere gemeente in Nederland een jeu-de-boules vereniging heeft. De gemeente Dalfsen telt er zelfs drie: ook in de kerkdorpen Lemelerveld en Oudleusen wordt al een aantal jaren het jeu-de-boules-spel beoefend.

Na koffie met ’25-jarig jubileumgebak’, togen de leden naar de boulesbaan voor een jubileumtoernooi van twee ronden van maximaal een half uur. De scheidende voorzitter Jo Bruggeman bewees ook nu weer dat hij ‘de beste bouler van Dalfsen en omstreken’ is. Met groot puntenverschil klasseerde hij zich als kampioen. Tweede werd Marti Brouwer en de nieuwe voorzitter, Jan van der Luit, werd derde. De bekers werden uitgereikt door Durk van der Molen en Ria Visser.

De feestvreugde kon ook verder, dank zij het mooie weer, in de open lucht worden voortgezet: direct naast de molen en de winkel van de Groene Marke. De open ruimte rond de molen en bijgebouwen leent zich uitstekend voor dergelijke bijeenkomsten. Misschien is dit ook de plek waar Boule ’88 een eigen onderkomen zou kunnen krijgen. Het bestuur is namelijk al lang op zoek naar een geschikte plek voor onder andere het ontvangen van gasten, een schuilplek en voor het opslaan van materialen.

Tijdens de receptie werd door meerdere sprekers stilgestaan bij het 25-jarig jubileum en werd vooral de scheidende voorzitter in het zonnetje gezet. Jo Bruggeman was niet alleen oprichter maar als voorzitter ook steeds het boegbeeld van de vereniging. Steeds nam hij het voortouw, wist mede(bestuurs)leden te enthousiasmeren en taken te delegeren. Door Jan van der Luit, opvolgende voorzitter van Jo, werd Jo heel hartelijk bedankt voor zijn 25-jarig voorzitterschap en hem een speciaal-geëtiketteerde fles wijn aan geboden. Zijn vrouw Grada werd middels een mooi boeket bedankt voor het feit, dat zij Jo al die jaren heeft ondersteund.

Zijn grote verdiensten voor “Boule’88” werden onderstreept door de benoeming tot erelid van de vereniging. Een bijbehorend insigne (ontworpen door de plaatselijke edelsmid) werd opgespeld door commissievoorzitter Gerrit Kok. Op treffende wijze werd de scheidende voorzitter ook toegesproken door Gerrit van der Kolk, vele jaren als secretaris de rechterhand van Jo Bruggeman.

De oprichting van Jeu de bouleclub ‘Boule ’88 werd notarieel vastgelegd op 7 maart 1988 in aanwezigheid van de bestuursleden Jo Bruggeman, Henk van Lubek en Jan Logtenberg. Gestart werd met ruim twintig leden op een provisorisch aangelegde baan op het dijkje aan de Bruinleeuwstraat. Later werd er gebould op een eveneens provisorische baan aan de Vilsterkamp. Na enkele jaren kon op het speelveld aan de Bruinleeuwstraat een baan worden aangelegd. Op deze baan zijn in de loop der jaren vele toernooien gespeeld, werden de clubkampioenen bekend en treffen de leden elkaar op de maandag- en vrijdagavond en op zaterdagmiddag. De baan ligt op een steenworp afstand van de Westermolen die gedurende de gehele zaterdag lustig draaide en als het ware deelde in de feestvreugde.

[B]Overleden[/B]

De viering werd overschaduwd door het plotselinge overlijden van één van de leden, Wim Boerdijk. Bij de aanvang van een lunch, kort na het jubileumtoernooi dat ’s morgens had plaatsgevonden, kwam het bericht binnen, dat Wim vrijdagavond, net terug van een buitenlands reisje met de Dalfser ouderenbond, was overleden. Een aangeslagen voorzitter van de vereniging, Jan van der Luit, maakte van dit tragische gebeuren gewag. De verslagenheid was groot. Wim Boerdijk was met zijn vrouw Mien, nog niet zo heel lang lid maar zeer actief. Met een minuut stilte werd hij herdacht. Het bericht kwam des te harder aan omdat het echtpaar, vanwege het reisje, pas vanaf de lunch aan de jubileumviering zou deelnemen.

Lees ook

Heren TCO succesvol in de najaarscompetitie

OMMEN – Twee herenteams van TCO zijn zeer succesvol geweest in de najaarscompetitie van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.