boerderijen bij oudleusen in brand

Het vuur ontstond iets voor 12 uur. Niemand raakte gewond bij de brand en ook de koeien in de naastgelegen stal werden in veiligheid gebracht. Omstanders werden op afstand gehouden in verband met het mogelijke vrijkomen van asbest. Omwonenden moesten ramen en deuren gesloten houden.

De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand te bestrijden. Zo werd een hoogwerker van de Zwolse brandweer opgeroepen, maar ook diverse blusgroepen uit onder andere Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen. De Dommelerdijk werd afgesloten voor het verkeer. Er was veel rookontwikkeling en de rookpluim was tot in de verre omtrek te zien. De brandweer zal nog een groot deel van de middag kwijt zijn met blussen.

Een ouder stel woonde in de eerste boerderij, de tweede was van hun zoon en zijn vrouw. Nog geen twee maanden geleden werd Oudleusen ook al opgeschrikt door een grote brand. Op 5 juni ging een grote schuur aan de Muldersstraat volledig in vlammen op.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.