Home / archiefcentraal / boek over de geheimen van de lemelerberg

boek over de geheimen van de lemelerberg

Het bestuur van Stichting ’t Lemels Arfgoed heeft in verband met het honderdjarig bestaan van de Lemelerberg een boek gewijd aan de Lemelerberg en Park 1813. Het eerste exemplaar is aangeboden aan de heer Hengeveld, directeur van Landschap Overijssel. Alle donateurs van ’t Lemels Arfgoed hebben ook een exemplaar ontvangen.

Tweehonderd jaar geleden werd Nederland bevrijd van de Franse overheersing. In 1913 is ter herinnering aan dit feit op de Lemelerberg een nationaal park gesticht met de naam ‘Park 1813’. Over dit park zijn een aantal verhalen bekend maar ook verhalen die nog niet aan het papier werden toevertrouwd. Park 1813 is niet los te koppelen van de rest van de Lemelerberg.

Wie weet dat er ooit een liggende leeuw gelegen heeft op de berg? Of wat de staande leeuw in zijn linkerpoot vasthoudt? Of wie weet dat er ooit een spiritusmoord (zwerversmoord) op de Lemelerberg geweest is?

Op www.lemelsarfgoed.nl is meer informatie over de aanschap van het boek. Ook is het boek te koop tijdens de Oud Hollandse Markt-dagen (woensdagavonden) voor 15 euro aan de kraam van ’t Lemels Arfgoed.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.