bewoners t welgelegen op de zomp

Op woensdagochtend 10 juli hadden de bewoners van zorgcentrum ’t Welgelegen een bijzonder uitstapje. Historisch Cultureel Info Centrum Vechtdal (HCICV) wil graag meer betekenen voor de bewoners van de zorgcentra en bood hen daarom een tochtje met de Zomp uit Enter aan.

De bewoners stapten op bij bierbrouwerij de Mommeriete waarna de Zomp hen richting de Haandrik voer. Er werd zichtbaar en met volle teugen van de tocht genoten en onderweg werden uit volle borst zeemansliederen gezongen. Na afloop werd onder het genot van een kopje koffie en gebak nog gezellig nagepraat. Het was voor alle bewoners een geslaagde ochtend. Een van de schippers van de Zomp: “Wij waren met ons allen erg onder de indruk van alle moeite en inspanning die jullie je getroostten om een aantal ouderen een paar fijne momenten te bezorgen.”

De terugkeer van de Enterse Zomp op de Vecht doet oude tijden herleven. Rond 1800 werd de Vecht door tientallen zompen bevaren om verschillende ladingen te vervoeren. Op dit moment loopt er een haalbaarheidsonderzoek naar de verschillende mogelijkheden en wordt naar subsidies gezocht om twee nieuwe zompen te laten bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.