Home / archiefcentraal / basisschool st cyriacus verbouwt

basisschool st cyriacus verbouwt

Basisschool St. Cyriacus wordt verbouwd. De werkzaamheden zijn inmiddels van start gegaan. In de meivakantie waren er al wat voorbereidingen getroffen, zoals het verwijderen van asbest. Nu is de duurzame verbouw daadwerkelijk gestart.

Waar nodig worden de kozijnen vervangen en er zal HR++ beglazing worden aangebracht. De muren en het dak worden geïsoleerd en er worden zonnepanelen geplaatst. Er komt een nieuw energiezuinig ventilatiesysteem om de luchtkwaliteit en het comfort te verbeteren en er komt een cv-installatie die op hout gestookt wordt. De bestaande cv-ketels blijven als back-up.

De gemeente, de basisschool en Duurzaam Hoonhorst hebben een convenant getekend voor deze duurzame verbouwing. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de kinderen na de zomer terecht in een op de toekomst gericht gebouw.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.