Home / archiefcentraal / alle kinderen spelen samen bij stap

alle kinderen spelen samen bij stap

Afgelopen weken hebben drie buiten spelactiviteiten plaats gevonden in de wijk ‘de Dante’ in Ommen binnen het project ‘Ik…Jij…?? Sámen!’ van Jeugdwerkbureau STAP in Ommen. In de speeltuin bij de straat ‘Scholekster’ en op het speelveld naast jongerencentrum Punt, konden kinderen allerlei buitenspelletjes doen die ze normaal ook met buurtkinderen kunnen spelen.

Het idee hierachter was om de buurtkinderen te laten ervaren hoe het is om sámen te spelen. Autisme, Down, groot, klein, dik, dun, een rolstoel of ADHD: iedereen doet mee. Voor sommigen kinderen is het lastiger om aansluiting te vinden maar hebben wel een wens om dit te willen. Op deze manier kunnen ze elkaar hierin ontmoeten en hopelijk gaan ze dan in de toekomst eerder met elkaar spelen.

5 en 21 augustus staan er nog spelactiviteiten op het speelveld aan de Pieter de Hoochstraat op het programma en op 4 september zijn er spelactiviteiten in de speeltuin aan de Jan Sluytersstraat. Iedere keer is dat van 14 tot 16 uur.

Ouderavond

Dinsdag 3 september is er een ouderavond in MFC Carrousel. Hierbij is iedere geïnteresseerde welkom om meer te weten te komen over de verschillende gedragingen van kinderen met ADHD, Autisme of licht verstandelijke handicap. Aan het einde van de avond weet je hoe je het kunt herkennen, hoe je ermee om kunt gaan en hoe je je eigen kinderen kunt stimuleren om samen te gaan spelen met kinderen die anders in het leven staan en hen daar over in te lichten.

De ouderavond duurt van 19.45 tot 21.45 uur. Opgeven kan voor 28 augustus via info@stap-ov.nl.

Huiskamermeetings

Met huiskamermeetings in de wijken wordt gelegenheid gegeven de buurt meer inzicht te geven over het samenspelen met kinderen met een beperking. De kinderen kunnen tijdens de meeting samen een spel doen ouders kunnen het over het gedrag, de omgang en mogelijkheid tot samen spelen van de kinderen hebben.

Jeugdwerkbureau STAP is nog op zoek naar gezinnen met een ‘speciaal’ kind die graag hun huis op een middag of avond open zouden willen stellen voor deze gelegenheid waardoor het gesprek tussen ouders ontstaat en kinderen elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie of om je huis open te stellen kijk je op www.stap-ov.nl of bel je naar 0529 451503.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.