zandbult moet in augustus weg zijn

Het zanddepot dat gedurende de afgelopen maanden verscheen langs de N348 bij Ommen moet op 18 augustus weg zijn. Dat laat het gemeentebestuur weten.

Enkele weken geleden stelde de PvdA-fractie in de Ommer gemeenteraad vragen over het zanddepot dat bij het perceel aan de Varsenerweg ter hoogte van de tunnel onder de N348 was verschenen. De eigenaar van dit perceel vlak langs de Vecht liet onlangs een nieuw bedrijfsgebouw zetten. Omdat daarvoor een deel van het winterbed van de rivier opgehoogd moest worden, werd de eigenaar door het waterschap verplicht om een ander deel van het winterbed af te graven.

Hierbij werd echter veel meer grond afgegraven dan de eigenaar van het perceel bij de gemeente en het waterschap gemeld had. Het bedrijfsgebouw is al enige tijd klaar, maar het grootste deel van het zand ligt er nog. “Ze zijn al wel bezig om het zand weg te werken,” aldus burgemeester Ahne. “Dat moet op 18 augustus klaar zijn.” Eerder noemde hij het legaliseren van de zandbult ‘niet wenselijk’, vanwege de mogelijke overlast door verstuiving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.