Home / archiefcentraal / wielerliefhebbers tijd voor het tourspel

wielerliefhebbers tijd voor het tourspel

Met de Tour de France gaat eind juni weer het grootste wielerspektakel van start. De inschrijving voor het Tourspel van KokkieBikes en Salland Centraal is nu alvast begonnen. Iedereen uit het verspreidingsgebied van Deventer, Salland en Vechtdal Centraal kan zich gratis en voor niets inschrijven. Niet alleen de titel van beste ploegleider van de regio staat op het spel, er vallen ook prijzen te winnen. De hoofdprijs is een Cannondale Caad 8 racefiets!

De Tour de France moet dit jaar een memorabele editie worden. De schitterende wielerronde wordt namelijk voor de 100ste keer verreden. Klassieke cols worden niet overgeslagen. De heroïsche Ventoux (met als laatste winnaar de Spanjaard Juan Manuel Gárate, die in Nederlandse dienst rijdt) en de Alpe d’ Huez (waar Nederlanders vaak hebben gewonnen) worden aangedaan.

Misschien is er dus wel ruimte voor een Nederlands feestje in de Tour. Het mag wel weer eens, want als Nederlanders moeten we de laatste jaren genoegen nemen met weinig. Zal Bauke Mollema al zijn potentie in de rol van kopman bij Blanco kunnen benutten? Of mogen we dromen van een etappezege van Robert Gesink op de Ventoux? Aan de berg heeft Gesink goede herinneringen. Hij greep er de gele trui tijdens Parijs-Nice in 2008 en kwam een jaar later als vierde boven tijdens de Dauphiné. De Achterhoeker liet al eens doorschemeren, dat hij een rol als vrijbuiter deze tour wel ziet zitten. De tijd zal het leren of dit slechts dromen is, of dat het ook een realistische overweging is voor in je ploeg.

Die keuze laten we natuurlijk helemaal over aan jou als ploegleider. Dat er allerlei onverwachte dingen kunnen gebeuren in drie weken Tour is natuurlijk een extra spannend aspect van het Tourspel. Met heel veel kennis en een beetje geluk (als Voeckler ineens doodleuk van de tiende tot de negentiende etappe in het Geel rijdt bijvoorbeeld) ben jij straks misschien wel de beste van de regio.

Naast die grote eer zijn er ook prijzen winnen. De hoofdprijs is een Cannondale Caad 8 racefiets, die beschikbaar wordt gesteld door Kokkie Bikes. De fiets heeft Tiagra en triple afmontage. Een goede voorbereiding voor een topprestatie in het Tourspel kan goed van pas komen en daarom kun je alvast beginnen met het samenstellen van je team. Houd wel in de gaten dat er nog wijzingen kunnen komen in de selecties. Op http://letour.nucentraal.nl/ kun je aan de slag. Daar staan ook alle spelregels uitgelegd. De sluitingstijd is 28 juni 2013 om 23:00 uur. De 29ste gaat de Tour dan eindelijk van start!

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.