voorman pvda trakteert op nieuwe haring

Vanachter de klassieke viskar hanteerde de enige raadsvertegenwoordiger van de PvdA het fileermes. Scherp in het debat betekende in dit geval ook scherp met het fileermes, dat De Jonge vaardig door de oer-Hollandse lekkernij joeg. Voor de viswinkel had de PvdA-er zijn jaarlijkse haringparty georganiseerd. Op deze plek hadden zich meerdere bekende gezichten verzameld, die genoten van de eerste nieuwe haringen.

Brandweerkopstukken Jacques Westenbroek en Erik Pluim spraken onder het genot van een glaasje korenwijn en een Hollandse nieuwe met campingbaas Jacques van der Boon, terwijl oud-burgemeester Bernard Kobes bijpraatte met PvdA prominent en oud-wethouder Daan Geurs, CDA-man Theo Katerberg in gesprek was met kersverse LPO fractievoorzitter, Leo Bongers.

Voor de PvdA haringparty waren niet alleen partijgenoten en mederaadsleden uitgenodigd, maar ook biljartmaatjes ondernemers en burgers waren welkom. “Zoals het een overtuigd socialist betaamt, zonder aanzien des persoon, maar immer met respect,” aldus De Jonge.

Volgens de voorman van de arbeiderspartij is het haringhappen bedoeld als aardigheidje. “Het gaat er vaak scherp en serieus aan toe in de politiek.” Volgens De Jonge is het ook nodig om informeel eens een babbeltje met elkaar te maken. “In Ommen is immers gesprekstof genoeg.”

In De Jonge’s voormalige woonplaats, Nieuwerkerk aan de IJssel, hield de PvdA jaarlijks een haringparty waar een emmer Hollandse nieuwe werd geveild voor een goed doel. De Jonge speelt met de gedachte dit initiatief ook in Ommen te introduceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.