voorlopig afscheid monument trefkoele

De sloop van de Trefkoele komt dichterbij. Maandag 24 juni wordt het gebouw overgedragen aan projectontwikkelaar Hegeman, die direct de hekken plaatst. Begin juli begint de sloop, die uiteindelijk aan het eind van de bouwvak afgerond moet zijn. Daarna wordt een aanvang gemaakt met de bouw.

De gemeenteraad van Dalfsen stemde op 27 mei in met de ver(nieuw)bouw van de Trefkoele. Inmiddels wordt druk gewerkt aan alle voorbereidingen die noodzakelijk zijn voor een goed verloop van de bouw. Het afscheid van het ‘monument’ komt snel naderbij en daarmee verdwijnt, met gemiddeld 150.000 bezoekers per jaar, de drukste ontmoetingsplek van Dalfsen. Dat is maar voor even, want in de eerste week van september 2014 moet, als alles volgens planning verloopt, het Kulturhus TrefkoelePlus klaar zijn.

Om het bouwverkeer op een zo veilig mogelijke manier bij de Trefkoele te krijgen heeft de gemeente een verplichte rijroute vastgesteld. Die loopt vanaf de Hessenweg over de Engellandweg, de Leemculeweg, de Ankummer Es en de Polhaarweg. Uitgangspunt bij de vaststelling van de route is geweest om de veiligheidsrisico’s voor met name de drie omliggende scholen tot een minimum te beperken. Deze scholen zijn inmiddels ook geïnformeerd.

Gedurende de vernieuwbouw blijft hal 2 als (sport)accommodatie in gebruik. Om dit mogelijk te maken worden aan de achterzijde van hal 2 een aantal cabines geplaatst, die met een gang aan elkaar en met hal 2 worden verbonden. In deze cabines komen kleedruimtes en douchevoorzieningen.

Personeel en bestuur van de Trefkoele nemen 20 juni op informele en enigszins ludieke wijze afscheid van ‘hun’ Trefkoele. Hiervoor zijn ook een aantal oud-bestuursleden en enkele andere direct betrokkenen uitgenodigd.

Tot nu toe zijn de inwoners van Dalfsen onder meer via inloopavonden en nieuwsbrieven geïnformeerd over de vernieuwbouw van de Trefkoele. Deze nieuwsbrieven zijn huis-aan-huis verspreid in de kern van Dalfsen. Daarnaast is er vanaf nu een mogelijkheid om de nieuwsbrief ook per email te ontvangen, wat met name voor de geïnteresseerden in het buitengebied een uitkomst kan zijn. Iedereen die via de digitale snelweg geïnformeerd wil worden over de vorderingen van het Kulturhus TrefkoelePlus kan een mail sturen naar info@trefkoeleplus.nl onder vermelding van ‘nieuwsbrief trefkoeleplus’. En uiteraard is veel informatie over de voortgang van de vernieuwbouw ook te vinden op de website www.trefkoeleplus.nl .

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeentelijk projectleider, Jarno Doornewaard. Hij is bereikbaar op nummer 0529-438912 of via email j.doornewaard@dalfsen.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.