vijf medailles voor aco atleten op nk

Op het NK-masters zijn vijf medailles gewonnen door ACO van Elderen-atleten. Het Nederlands Kampioenschap atletiek voor masters (atleten boven de 35) werd in het weekend van 8 en 9 juni gehouden. Het NK werd georganiseerd door atletiekvereniging AV Cialfo uit Epe. Zes selectie-atleten van ACO van Elderen hadden zich ingeschreven voor diverse loop-onderdelen.

De 100 meter sprint en de 1500 meter werden afgewerkt op zaterdag. De spits werd afgebeten door ACO-sprinter Gerrit Dijk. Hij behaalde een vijfde plaats. Astrid van Velden en Giny Veurink namen deel aan de 1500 meter. Astrid finishte in 5.09 minuten op een tweede plaats. Giny eindigde met 5.37 minuten op de vijfde plaats.

Bij de heren ging Edwin van Laar snel van start maar kon daarna zijn hoge tempo niet meer volhouden. Harold van der Enk pakte het beter aan en werd derde in 4.27 minuten. Een persoonlijk record.

De 800 meter stond op zondag 9 juni op het programma. Astrid won zilver met een tijd van 2.34 minuten. Ineke kon, ondanks een lichte achilles-blessure, haar persoonlijk record vasthouden. Haar tijd was 2.47 minuten.

Bij de mannen kon Edwin van Laar de tweede ronde wel goed volhouden. Hij wist in een tijd van 2.07 goud binnen halen. Harold van der Enk kon in de laatste 200 meter zijn derde plaats veiligstellen in 2.09. Beide atleten verbraken hun persoonlijk record met twee en drie seconden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.