vijf koren zingen in nieuwleusen

In de Maranathakerk in Nieuwleusen komen vijf koren hun kunsten vertonen. Op zaterdag 29 juni, vanaf 19.30 uur, begint de korenavond in de kerk. Entree voor deze muzikale avond bedraagt 5 euro. Het jaarlijkse concert in Nieuwleusen is inmiddels uitgegroeid tot traditie. Alle koren die deze avond optreden staan onder leiding van dirigent Wim van Lenthe uit Dalfsen. Dit optreden is tevens de afsluiting van het zangseizoen.

Vier van de koren die optreden in de Maranathakerk komen uit de regio. Dit zijn het vrouwenkoor Quodlibet uit Vilsteren, het Coevorder Mannenkoor, mannenkoor Salland Vocaal uit Raalte en het gemend koor Con Amore uit Lemelerveld. Het vijfde koor komt uit Portugal. Coral de Sant’Ana maakt een tour door Nederland en doet op zaterdag 29 juni ook Nieuwleusen aan.

“De koren zullen elk een deel van het programma verzorgen met de muzikale hoogtepunten uit hun eigen repertoire, maar ook zullen er soms meerdere koren tegelijkertijd op het podium staan”, aldus de organisatie. Op deze korenavond komen er verschillende muzikale stijlen aan bod. Bert Bootsma zal de verschillende koren begeleiden op piano en orgel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.