Home / archiefcentraal / vechtgenotenhuis houdt kamp voor kinderen

vechtgenotenhuis houdt kamp voor kinderen

Het Vechtgenotenhuis organiseert een kamp voor kinderen die met kanker te maken hebben, of hebben gehad. Het kinderkamp duurt van vrijdagavond 20 september tot zondagmiddag 22 september.

“Ben je verdrietig, boos of bang? Zit je met allerlei vragen? Of wil je er juist helemaal niet over praten? Als jijzelf of iemand die je kent kanker heeft, verandert er veel in je leven. En omdat veel kinderen met kanker te maken hebben of hebben gehad, organiseren wij voor hen een kinderkamp.” Dat zegt coördinator Ankie van der Hulst van stichting Vechtgenoten, “Contact met elkaar, het bieden van ontspanning en ondersteuning en een veilige plek om je te uiten, daar gaan we voor. Dat doen we op een bijzondere manier. Dit eerste kamp wordt zeker een feest. Ik verklap vast één onderdeel van het programma: voor de oudere kinderen wordt een spooktocht georganiseerd.”

Van vrijdagavond 20 september tot zondagmiddag 22 september zal het in en rond het Vechtgenotenhuis bruisen van energie. Een flink aantal enthousiaste vrijwilligers staat klaar om de kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen. Ook vanuit het JCI Vechtdal, de actieve Juniorkamer van de regio Ommen, Dalfsen, Hardenberg en omstreken zetten vrijwilligers zich in voor het kamp. Gerrit-Jan Hagedoorn, Juriën van Schie, Erwin Makkinga en Bennie Buitenhuis willen zich graag inzetten om dit bijzondere kamp mede tot een succes te maken. “Zeker als je zelf midden in het leven staat en vader bent, raakt dit je.”

JCI is gestoeld op vier pijlers: persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke betrokkenheid, het zakelijke netwerk en internationaal. “Na een gesprek met Ankie van der Hulst, projectleider van het Kinderkamp, bleek al snel dat de maatschappelijke betrokkenheid werd ingevuld: het kinderkamp sluit goed aan bij de Juniorkamer,” zegt Gerrit-Jan. “We hopen met zeker vijftien leden allerlei activiteiten te regelen om de kinderen te vermaken”.

Het kamp kent twee groepen en is bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar en 12 tot 18 jaar. Het wordt gesponsord door stichting Mont Ventoux. Indien nodig staat een medisch team paraat en alle vrijwilligers zullen een Verklaring omtrent gedrag inleveren want de stichting wil zorgvuldig te werk gaan.

Aanmelden kan via inschrijfformulier, op te vragen bij het Vechtgenotenhuis. Deelname kost 25 euro en voor meerdere kinderen per gezin gaat het bedrag met 5 euro omlaag. Voor meer informatie: www.vechtgenoten.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.