trainingsstage jeugd oranje bij flash een succes

De sporthal de Schakel in Nieuwleusen kleurde van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni oranje. De speelster van de Nederlandse Volleybalbond onder de 17 jaar waren naar Nieuwleusen gekomen voor een trainingsstage. Volgens de organisatie en gastheer volleybalvereniging Flash was het “een succesvolle trainingsstage van Jeugd Oranje.”

De selectie van twaalf meisjes onder leiding van bondscoach Matt van Wezel en assistenten Inge Visser en Marnick van Lith hadden een uitgebreid programma in Nieuwleusen. Het programma bestond onder andere uit verschillende trainingssessies, een volleybalclinic voor de B- en C- jeugd van Flash. Het trainingsweekend was gekoppeld aan het eigen jeugdweekend van Flash.

De zaterdag werd afgesloten met een wedstrijd tussen Jeugd Oranje en promovendus V.C. Zwolle. Het eerste damesteam uit Zwolle komt volgend seizoen uit in de hoogste divisie van het volleybal, de topdivisie. De spannende wedstrijd eindigde in een 2-3 stand voor V.C. Zwolle. (25-19; 21-25; 25-17; 23-25 en 13-15).

Onder grote publieke belangstelling werd vooraf aan de wedstrijd ter nagedachtenis aan recordinternational Ingrid Visser en oud-manager van Oranje, Lodewijk Severein één minuut stilte in acht genomen. Tijdens de wedstrijd werd door beide teams met rouwbanden gespeeld.

Het trainingsweekend werd financieel ondersteund door Univé Nieuwleusen. Als dank voor de goede organisatie en de gastvrijheid ontving Flash een gesigneerd spelersshirt met alle namen van Jeugd Oranje. De vereniging kon terugzien op een geslaagd weekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.