Home / archiefcentraal / topprestatie voor ommer bissinghcrossers

topprestatie voor ommer bissinghcrossers

Met een grote delegatie waren de Bissinghcrossers uit Ommen afgelopen zaterdag aanwezig in Haaksbergen. Daar werd namelijk het Nederlands Kampioenschap voor Clubs en teams verreden. Voor het tweede jaar op rij werd dit evenement door de beide fietscrossbonden NFF en KNWU gezamenlijk georganiseerd. Maar terwijl er vorig jaar 26 clubs een gooi deden naar de titel, waren het er dit jaar maar liefst 52.

Dat betekende voor de crossers uit Ommen dus ook twee keer zoveel concurrentie en dat was duidelijk te merken. Ze moesten vanaf de manches al meteen vol aan de bak. Huub Spliethof liet zien dat hij niet voor niks de Nederlands Kampioen van de NFF was bij de jongens 8 jaar. Hij werkte zich door 1/8, de kwart en de halve finale heen en gaf in de finale zijn concurrenten het nakijken door met overmacht te winnen.

Zijn clubgenootje Jayden Drent kon redelijk aanhaken en werd derde. Kevin van der Linde en Vincent Huisjes maakten het erg spannend bij de cruisers 17-25. Zij wisten beide het podium te behalen met een respectievelijk tweede en derde plaats. Ook bij de dames cruisers waren de Bissinghcrossers goed vertegenwoordigd met Tessa Geerling en Iris van der Linde. Tessa werd in deze klasse derde, maar Iris eindigde helaas net naast podium.

Tot slot waren er ook finale plaatsen voor Erik Katoele en Robin Dijk, die beide vijfde werden. Na de prijsuitreiking van de persoonlijke prijzen, was het voor alle clubs nagelbijten tot de belangrijkste uitslag van de dag bekend werd. De spanning steeg toen de omroeper de top 5 naderde zonder dat de club uit Ommen genoemd werd. Uiteindelijk bleken de 8 finale plaatsen goed voor een vierde plek. Een klein ogenblik was er de teleurstelling dat ze net naast het podium stonden, maar tegelijkertijd kwam het besef dat ze toch maar mooi vierde van Nederland geworden waren.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.