Home / archiefcentraal / the voice of ommen zoekt weer talent

the voice of ommen zoekt weer talent

The Voice. Moet dat nog nader uitgelegd worden? Als talentenjacht niet, iedereen kent The Voice of Holland. De Ommer variant is al even succesvol maar behoeft wel wat meer introductie. Op de tweede Bissinghwoensdag, 17 juli, staan er allemaal regionale toppers op het podium. Op een bomvol Kerkplein.

De twee voorrondes moeten nog worden gehouden. De eerste is op donderdag 13 juni en de tweede op donderdag 20 juni in de Herberg in Ommen. Elke avond kunnen er ongeveer 15 regionale talenten een gooi naar een plek in de finale doen. Wie meent het nieuwe talent uit Ommen te zijn kan zich inschrijven op de website van Ommer Bissingh.

Deelnemers uit de regio zijn meestal jongeren. “Ongeveer 90 procent van de deelnemers zit in de leeftijd tot 20 jaar”, aldus Eric Witteveen, een van de mensen achter the Voice of Ommen. De organisatie zou het echter leuk vinden dat meer oudere mensen zich inschrijven voor de zangwedstrijd. “Er is heel veel talent, kijk maar naar al de muziekverenigingen en koren.” Zangtalenten die wat ouder zijn worden dan ook vooral opgeroepen om zich in te schrijven. “We hebben het liefst een zo gevarieerd mogelijk programma.”

De winnaar van The Voice of Ommen mag gerust trots zijn wanneer de titel wordt toegekend, want er is een zware jury opgetrommeld. Zo zit Marloes van Ommen in de jury, die zelf meedeed aan de landelijke Voice en de kwartfinales bereikte. Andere juryleden zijn Arvin Swarts, die als dj al aardig aan de weg timmert en Joke van Davenhorst, die verantwoordelijk is voor de programmering de Carrousel. De voorzittershamer is in handen van dirigent Jan Harm Klekamp.

The Voice of Ommen is onderdeel van de Ommer Bissingh. De finale is tijdens de Sports & Voices-dag. Het regionale talent wat de overwinning binnen weet te slepen wint een verzorgd weekend weg. Deze prijs wordt aangeboden door de Toren.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.