spijkerschrift puberende weersomstandigheden

Zonnig en met een stralend humeur stapt hij in winterjas en korte broek de keuken binnen. “”Fa’ka, wah jij doen dan?,” blèrt hij met een zwaar buitenlands accent de keuken in. Ik kijk hem verbaasd aan en doe vervolgens net alsof er niets aan de hand is. Hopelijk gaat het zo over. Laffoe met die jongen, om met zijn taal te spreken. (Moest de betekenis wel even opzoeken op het internet.) Want tijdens het fietsen van school heeft hij samen met een vriendje bedacht dat het lachen is om een soort van Jamaicaans accent aan te meten.

Met pubers is in het algemeen bekend dat het soms beter is om irritant gedrag te negeren, dan verdwijnt de gein wel. Helaas is mijn kind uit een soort van tropisch hardhout gesneden, dus dat geintje duurt nog wel even voort, en laten we net roerbakrijst met een buitenlands tintje op het menu hebben staan. Past prima bij het tropisch gedrag.

Ik heb er verder maar geen woorden meer aan verspild. Op zijn verklaring van de-vanmorgen-nog-gerepareerde-en-opnieuw-ontstane-scheur in zijn korte broek ben ik verder ook maar niet meer ingegaan. Misschien denk ik als moeder wat te simpel wanneer een heupbroek – die laag over zijn kont hangt – niet bestand is tegen het opstijgen van een fiets. Of het been nu achterlangs over de bagagedrager gaat of voorlangs over de stang. Dat ligt niet aan de broek. Zijn been komt gewoon niet hoog genoeg, verklaart hij. Hoe zou dat nu toch komen? De spiegel laat mij tegenwoordig steeds meer grijze haren zien.

“Dan kan ik die broek ook wel meenemen om te gaan zwemmen,” is zijn volgende conclusie. Vanochtend moest ik die nog in allerijl maken, want dat gat was toen volgens hem geen gezicht. Ruim een halve dag verder schijnt dat geen probleem meer te zijn. Merkwaardig het puberbrein. Pubers en moeders. Of er is storm in een glas water of er is geen vuiltje aan de lucht.

Het is nooit zeker hoe de buien gaan. Lastig te voorspellen. Ach, niets is zo veranderlijk als het zomerse weer. Gezien zijn state of mind zijn de weersvoorspellingen gunstig en dat maakt dat bij ons de zon schijnt, wat buienradar ook mag voorspellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.