sharon hendriks nederlands kampioen aflossing

Bij het NK inlineskaten (skeeleren) op de baan, afgelopen weekend in Almere, is Stokvisdennenschaatsster Sharon Hendriks uit Lemele Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel aflossing.

Hendriks rijdt voor Team Sprog en reed de aflossing met teamgenoten Bianca Roosenboomuit Kampen en Manon Kamminga uit Heerenveen. Ook op de andere onderdelen van het NK was Team Sprog zeer succesvol. Zo won Kamminga zelfs alle zes de onderdelen, een unicum, en stonden teamgenoten Elma de Vries uit Meppel en Roosenboom twee keer naast haar op twee en drie.

Sharon werd op de andere onderdelen twee keer tiende, twee keer achtste en een keer zevende. Jongste zus Daphne Hendriks reed ook een heel mooi toernooi. Zij wist bij de B-junioren de bronzen medaille voor zowel de puntenkoers als de aflossing weten te winnen en werd daarna nog zevende, zesde en twee keer vijfde. Bij de heren waren het de broers Michel en Ronald Mulder en Crispijn Ariëns die de meeste medailles binnenhaalden. Samen vormden ze ook het winnende team bij de aflossing.

Zaterdag 8 juni wordt in Veendam het NK marathon gehouden en hier zullen de drie zussen Sharon, Chantal en Daphne Hendriks aan de start verschijnen. “Gezien de podiumplaatsen die Sharon dit skeelerseizoen al bij verschillende marathons heeft gehaald, zou dit voor haar ook wel eens een heel mooi toernooi kunnen worden”, aldus de Stokvisdennen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.