Home / archiefcentraal / ruim 1200 deelnemers wandel4daagse ommen

ruim 1200 deelnemers wandel4daagse ommen

De derde wandel4daagse van Ommen telde ruim 1200 geregistreerde deelnemers. Een heus record. De hele week waren de weersomstandigheden goed en de wandelaars goedgezind. Het startschot voor de 3, 5 of 10 kilometer werd maandag 3 juni gegeven door wethouder Ilona Lagas. De laatste kilometers van het wandelevenement werden op donderdag 11 juni gelopen.

De laatste kilometers werden door de deelnemers van alle afstanden gezamenlijk afgelegd. Dit gebeurde onder feestelijke begeleiding van de muziekkorpsen de Bazuin, Cresendo, Soli Deo Gloria, het Flater Pretorkest en de Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle. Elke deelnemer die 3 of 4 avonden had gelopen droeg daarbij de door Unive gesponsorde medaille.

Op het sportpark werden de lopers enthousiast ontvangen door Johan Dankelman en kregen ze hun medaille. Hier werden tevens de prijzen uitgereikt voor de mooiste verklede groepen. In de categorie verenigingen mochten de sprookjesachtige figuren van GVO voor de derde maal de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Bij de scholen was de keuze een stuk moeilijker. De Triangel uit Witharen had de vorige twee edities gewonnen. Ditmaal eindigden de vrolijke ‘hippies’ op de derde plaats. De tweede prijs ging mee met de kinderen van CBS Hoogengraven. De eerste prijs is gewonnen door OBS Nieuwe Brug. De school bestaat 150 jaar en de kinderen en ouders liepen tijdens het defilé heel toepasselijk in ouderwetse kleding mee. De wisselbeker mag een jaar lang bij hen op school staan.

Namens alle deelnemers mocht Yvonne Hoekman van de organisatie een cheque van 1000 euro uitreiken aan twee vertegenwoordigsters van de stichting ‘Make a Wish’, een stichting die de wensen van ernstig zieke kinderen laat uitkomen.

Op de website www.wandel4daagseommen.nl zijn enkele filmpjes en veel foto’s te bekijken.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.