Home / archiefcentraal / rugnummers nu ook bekend tour kan beginnen

rugnummers nu ook bekend tour kan beginnen

Nu de Tour de France er staat aan te komen, roert ‘Onze Man van de CRT’ zich weer dagelijks op de site van Vechtdal Centraal. De rubriek wordt verzorgd door tourfietsers en wedstrijdrijders van CRT Raalte: ervaringsdeskundigen die hun passie en kennis graag met de lezer van Vechtdal Centraal delen. Heb je je nog niet ingeschreven voor het tourspel? Waar wacht je nog op? Vandaag is de laatste dag om in te schrijven! Klik hier!

Onze Man heeft de rugnummers eens bekeken. “Froome heeft het geliefde nummer één gekregen, zijn ploegmaat Wiggins bracht immers vorig jaar het geel naar Parijs. Dat nummer één is toch een stuk mooier dan de 161 van Alberto Contador. Alleen al door die nummers ligt de Spanjaard op een straatlengte achterstand’’, is de stellige overtuiging van Onze Man. Welke nummers vallen nog meer op. “Tom Veelers heeft het allerlaagste nummer, namelijk 219. Hopelijk is dat geen veeg teken.’’ De drie Nederlandse teams hebben alle een driecijferig nummer. Dat lijstje wordt aangevoerd door Bauke Mollema, nummer 101. Onze Man verwachtingsvol: “bijna net zo mooi als Froome.’’ Niki Terpstra is met 97 de Nederlander met het laagste rugnummer.

Het beruchte nummer 13 komt op de rug van Bart de Clerq. Robbie McEwen doet dat nummer niets. “Speld mij nummer dertien op en ik rijd hier in Albertville zo onder een ladder door’’, zei hij vorig jaar. Anders ligt het met Gerrie Knetemann, de te vroeg overleden oud-coureur. Hij wilde zelfs niet in een hotelkamer met nummer 13. Beroemd is zijn verhaal over het WK van 1978. Die won hij verrassend van Francesco Moser, en iedereen ging (en gaat) ervan uit dat er geld mee gemoeid was. Knetemann gooide het over een andere boeg. Hij was getooid met rugnummer 67. Knetemann: “sommigen dachten dat het me ongeluk zou brengen, 6 en 7 is immers 13. Ik wist echter dat ik wereldkampioen zou worden, 7-6 is namelijk 1.’’

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.