Home / archiefcentraal / raad coevorden veldzicht moet open blijven

raad coevorden veldzicht moet open blijven

De gemeenteraad van Coevorden wil dat de Tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug open blijft. Een motie hierover werd op dinsdag 11 juni in ruime meerderheid aangenomen. De motie werd ingediend door de PvdA-fractie en werd gesteund door het PAC, D66, Gemeentebelangen en het CDA. Alleen de VVD stemde tegen de motie.

Volgens PvdA-raadslid Betty Hoogeveen is er bij het besluit om Veldzicht te sluiten niet goed gekeken naar de gevolgen voor de regio. Daarnaast vindt de PvdA-fractie dat de beoogde bezuinigingen die de sluiting van Veldzicht moet opleveren onvoldoende is onderbouwd.

Betty Hoogeveen noemt het aannemen van de motie dan ook een duidelijk signaal naar Den Haag. Laurent Zeegers, fractievoorzitter van de VVD in Coevorden, vindt de motie wel sympathiek, maar zegt dat de gemeente niet gaat over het sluiten van Veldzicht. Hij noemt de motie dan ook een ‘postzegelmotie’.

Lees ook

Aanvraag Corona Noodfonds indienen voor 15 februari 2021

Periode Noodfonds is verlengd tot en met 31 december 2020 DALFSEN – De coronacrisis treft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.